Дванадесет песни от Армения, Беларус,  България, Израел, Испания,  Литва, Малта,

...
Дванадесет песни от Армения, Беларус,  България, Израел, Испания,  Литва, Малта,
Коментари Харесай

Песен от САЩ е победител в Международния поп фест “Откритие 2020

 Дванадесет песни от Армения, Беларус,  България, Израел, Испания,  Литва, Малта, Съединени американски щати, Турция и Узбекистан бяха селектирани  и позволени до финала на състезанието. Песента – победител беше избрана с анонимно гласоподаване на членовете на професионалното  международно жури, измежду които трима реализатори, представяли страните си на Евровизия като Диан Соло от " Дийп зоун проджект “, Серхат представял два пъти Сан Марино, дуетът Александра и Константин от Беларус, джаз  певицата от Германия Александрина Симеон, продуцентите от Малта и Италия Роберт Чефай и Силвия ди Йесо, която показа, че преобладаващо актуалният саунд е главната характерност в това първо онлайн издание на феста в изискванията на ковид-епидемията. Своето мнение показа и Диан Соло в персоналния си профил " Доста хубави конкурсни песни интернационални песни “, написа той.

Първата премия в интернационалния конкурс за ария отиде за песента от Съединени американски щати   “Аз, Самата аз и Аз " по музика и текст на Ходиа бен Чимол  с артистично име Ходайа. Тя  живее и работи в Лос Анжелис,  като пее на няколко езика, в това число иврит, испански, италиански, британски, марокански и френски. Репертоарът й включва песни в разнообразни жанрове. Учила е музика в Музикалния нститут в ЛосАнджелис, като  приключва като извънреден студент. В момента Ходайа записва  албума си с номинирания за " Грами “ Джемини Мюзик, който продуцира песни за Jonas Brothers, Boyz to Men, Christina Milian, Jackkie Jackson, Shaq и Justin Bieber. Сингълът " “Аз, Самата аз и Аз ", който завоюва първата премия на " Откритие 2020 “,  е записан в Съединени американски щати с вокалния продуцент на Sia, Роб Клайнер.

Освен професионалното жури, и радиослушателите избраха своите  призьори. Песента " Ти " по музика на Джесика Мускат от Малта и немския композитор и продуцент  Щефан Мьосле се оказа обичаната на радиослушателите, а втора позиция те отредиха на " Просто аз " по музика и текст на 22-годишната  Май Драй от Израел. Бяха присъдени и специфични награди. Всички създатели на песни се надяват идната година да имат шанса да показват свои песни онлайн в 30-то юбилейно издание на фестивала във Варна.

29-ият Международен музикален фестивал " Откритие “ се осъществя с поддръжката на фонд " Култура " на Община Варна и включваше в програмата си концерта джипси джаз § фюжън " Hot Club de Plovdiv ", " Рок акустик “ за показване на нови песни на български банди в акустичен вид, премиера на книгата на проф. доктор Розмари Стателова " Разказът на един музиковед “, показване на филм на Георги Тошев за Браян Мей и Queen, онлайн концерт и вокален уъркшоп с Александрина Симеон, уебинар на DJ Rossko и други

 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР